Aproape 17,5 milioane de apeluri la 112 au fost inregistrate pe parcursul anului trecut, 70,91 la suta dintre ele fiind false, informeaza Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS), care administreaza Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta.

Statistica pe anul 2013, realizata de STS, arata ca la numarul unic de urgenta 112 au fost primite si tratate 17.463.468 apeluri. Dintre acestea, 29,09 % au fost reale si 70,91% false.

Apelurile au fost transferate catre: Ambulanta - 60,66 la suta, Politie - 24,77 %, ISU/ SMURD - 12,59 % si Jandarmerie - 1,88 %.

Cele mai multe apeluri false au fost initiate din judetele Covasna, Calarasi si Mures.

Majoritatea apelurilor false si abuzive provin de la copii, tineri, persoane cu probleme psihice si sunt realizate de pe cartele pre pay.

Urmare a constatarilor facute, 10.892 cetateni au fost sanctionati conform legii pentru apeluri false si abuzive catre numarul 112. Cele mai multe sanctiuni au fost aplicate in judetele Teleorman, Suceava si Bucuresti. De constatarea si sanctionarea acestor contraventii se ocupa Politia, scrie mediafax.

Multe persoane, dintr cele care suna fara a avea o urgenta, se intereseaza despre evenimente care se petrec in localitatea lor, adreseaza injurii operatoarelor, rad, pun muzica sau nu vorbesc. De asemenea, unele persoane solicita informatii despre numere de telefon, sfaturi medicale si cer legatura cu diverse institutii sau persoane publice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.