Inspectoratul Scolar Judetean Brasov a declansat o acheta la o gradinita din Brasov, in urma unor reclamatii potrivit carora educatorii au fost obligati de conducerea unitatii sa ceara bani parintilor pentru fondul clasei, iar cei care aveau restante la plata erau afisati pe usa clasei.

Inspectorul scolar general Ariana Bucur a declarat, miercuri, ca nu stia nimic despre aceasta situatie, dar ca a format o comisie de ancheta dupa ce a aflat din presa ca un cadru didactic de la Gradinita 34 din Brasov si un parinte reclama conducerea unitatii ca ar fi cerut bani parintilor copiilor.

"Nu stiu despre acest eveniment. Am vazut si eu la un post de televiziune ca un cadru didactic si un parinte fac niste afirmatii. Urmeaza sa stabilim daca aceste afirmatii sunt adevarate sau nu. S-a format o comisie care va face, astazi (miercuri - n.r.), o ancheta in acest caz, iar in momentul in care vom avea niste rezultate, o sa vi le comunicam", a spus Ariana Bucur, potrivit mediafax.

Scandalul de la Gradinita nr 34 din Brasov a izbucnit dupa ce un cadru didactic a declarat presei ca educatorii de la institutia de invatamant sunt obligati de catre conducerea unitatii sa stranga bani de la parinti pentru dotari, iar cei care nu dau bani sa fie trecuti pe o lista, care sa fie afisata pe usa clasei.

De asemenea, parintele unui copil care invata la gradinita respectiva a reclamat ca, la inceputul anului scolar, li s-a cerut 50 de lei pentru dotarile unitatii si 60 de lei contizatie anuala la Asociatia parintilor, in conditiile in care Primaria Brasov a alocat, anul trecut, 35.000 de lei pentru dotarile institutiei de invatamant.

Pe de alta parte, directoarea gradinitei, Rodica Albu, a afirmat ca niciun parinte nu a fost obligat sa dea bani pentru fondul clasei, dar ca parintii au depus o cotizatie de 60 de lei fiecare, din proprie initiativa, pentru a achizitiona asternuturi noi pentru copii.

"In niciun caz nu li s-au cerut bani parintilor. Sesizarea care s-a facut vine din interior, de la cineva care vrea sa ne faca rau. Nu cred ca vreun parinte a facut asta pentru ca avem un colectiv de parinti extraordinari. Exista o Asociatie a parintilor care se implica foarte mult pentru copiii lor si ne ajuta. Intr-adevar, parintii de la o clasa au decis sa depuna o cotizatie de 60 de lei pentru lenjerie, dar la initiativa proprie, nu le-a cerut nimeni", a spus directoarea institutiei de invatamant.

Citeste si:
DN1: Circulația va fi restricționată, timp de o lună, între Predeal...
DN1: Circulația va fi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.