Opt melodii, intre care patru ale trupei Parazitii - "De ziua ta", "Toate-s la fel", "Bagabontii 99" si "Cum sa jignesti o femeie" -, au fost interzise de la difuzare pe posturile de televiziune si radio inainte de ora 23.00, printr-o decizie luata, miercuri, de Consiliul National al Audiovizualului (CNA).

Decizia luata miercuri de CNA vizeaza melodiile "De ziua ta", "Toate-s la fel", "Bagabontii 99" si "Cum sa jignesti o femeie", ale trupei Parazitii, dar si piesele "Scoate limba" de Mamelino, "Turbofin" de Grasu XXL, "Hai cu mine" de BUG Mafia si "Talk dirty" de Jason Derulo.

CNA a luat aceasta decizie in incercarea de a curata audiovizualul din Romania de melodii cu limbaj vulgar, difuzate la TV si la radio la ore accesibile minorilor, fapt interzis de legislatia audiovizualului.

Decizia a fost luata la propunerea membrului CNA Narcisa Iorga, fiind adoptata cu sapte voturi "pentru" (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu si Rasvan Popescu) si doua "impotriva" (Christian Mititelu si Radu Calin Cristea).

Decizia a fost luata in contextul in care aceste piese au fost difuzate la emisiunile matinale de la Kiss FM si Radio Zu, in lunile septembrie, octombrie si noiembrie 2013.

CNA a analizat, in sedinta de miercuri, emisiunile matinale difuzate de principalele posturi de radio din Romania, in perioada 24 august - 30 noiembrie 2013, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.