Prima emisiune de marci postale a anului 2014, care marcheaza Ziua Culturii Nationale, sarbatorita pe 15 ianuarie, este dedicata poetului Mihai Eminescu si intitulata "Mihai Eminescu - Luceafarul poeziei romanesti".

Ca in fiecare an, Romfilatelia continua sa promoveze pe timbre adevarate valori si simboluri, fiind o sustinatoare a traditiilor si obiceiurilor romanesti, precum si a proiectelor culturale de interes national.

Fire permanent in miscare, marele poet se face remarcat si in domenii precum publicistica si teatru, insa se identifica cu romantismul literar, opera sa putand fi definita, in toata bogatia ei, ca fiind cea dintai treapta de inaltare a literaturii romane.

Timbrul emisiunii, avand valoarea nominala de 9,10 lei, reproduce un portret al poetului Mihai Eminescu aflat in galeria de tablouri a Academiei Romane. Alaturi de acesta, emisiunea contine un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre, minicoala de 6 timbre + 3 viniete, blocul de 4 timbre + 4 viniete si colita dantelata, scrie MEDIAFAX.

Produsul special al emisiunii il reprezinta albumul filatelic realizat intr-un tiraj de 360 exemplare si echipat cu blocul de 4 timbre si 4 viniete, avand aplicata pe manseta stampila prima zi a emisiunii si semnatura olografa a lui Mihai Eminescu in folio aur si cu plicul prima zi al emisiunii cu stampila prima zi aplicata in clar in folio aur. Ambele produse sunt numerotate cu negru de la 001 la 360.

Incepand de miercuri, emisiunea de marci postale "Ziua Culturii Nationale: Mihai Eminescu - Luceafarul poeziei romanesti" va putea fi achizitionata de la toate magazinele Romfilatelia din Bucuresti si din tara.

Celebrarea Zilei Culturii Nationale, la data de 15 ianuarie, a fost instituita prin lege in anul 2010 si marcheaza, in acest an, 164 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu, "omul deplin al culturii romane".

Citeste si:
În jur de 100 de mărci și companii globale s-au retras de pe piața...
În jur de 100 de mărci și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.