Evenimentul cultural "Eminescu - poezie, viata, arta", dedicat Zilei Culturii Nationale, se va desfasura intre 14 si 28 ianuarie, in Sala Ronda a Muzeului National al Literaturii Romane, informeaza un comunicat.

Potrivit organizatorilor, manifestarea, organizata de Asociatia RoBizArt si sprijinita de Ministerul Culturii si de Muzeul National al Literaturii Romane, se incadreaza in seria celor care vor avea loc in acest muzeu reprezentativ pentru cultura romana pe parcursul mai multor zile, transmite MEDIAFAX.

Rotonda Muzeului va adaposti, cu acest prilej, lucrari ale artistilor Ion Achitenie, Petre Achitenie, Adriana Badescu, Cristian Badescu, Ioan Ladea, Dan Munteanu si Vasile Pop-Negresteanu. Creatiile plastice, inspirate de opera poetului national, incearca sa demonstreze vizitatorilor si publicului consumator de arta, universalitatea, valentele interculturale si multiplele posibilitati de exprimare artistica ale operei eminesciene.

In cadrul aceluiasi eveniment cultural, reputatul bibliofil Ion C. Rogojan va pune la dispozitia vizitatorilor manuscrise, carti rare, gravuri si litografii, precum si obiecte legate de marele poet roman si de epoca in care acesta a trait si creat.

Pe 15 ianuarie, incepand cu ora 15.00, in cadrul evenimentului cultural, vor sustine alocutiuni Lucian Chisu, directorul general al Muzeului National al Literaturii Romane, Ioan Ladea, coordonatorul evenimentului, precum si Mihai Precup, curatorul expozitiei.

De asemenea, elevi ai Liceului Teoretic "Benjamin Franklin" din Bucuresti vor sustine un recital de poezie.

Camera Deputatilor a adoptat, pe 16 noiembrie 2010, un proiect de lege prin care ziua de nastere a poetului Mihai Eminescu a devenit zi a Culturii Nationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.