Primul imigrant roman care a mers in Marea Britanie dupa eliminarea restrictiilor pe piata muncii a fost concediat de la spalatoria auto la care se angajase, el atribuind situatia mediatizarii excesive a cazului sau, relateaza site-ul ziarului The Times.

Romanul Victor Spirescu, in varsta de 30 de ani, a ajuns in Marea Britanie pe 1 ianuarie, fiind intampinat pe Aeroportul Luton de jurnalisti si de parlamentarul laburist Keith Vaz, presedintele Comisiei pentru Afaceri Interne din Camera Comunelor.

Cazul sau a fost mediatizat, in contextul polemicilor din Marea Britanie privind romanii si bulgarii care ar fi putut veni in tara dupa eliminarea restrictiilor pe piata muncii, scrie MEDIAFAX.

Romanul incepuse sa lucreze din 2 ianuarie la o spalatorie auto din Biggleswade (comitatul Bedfordshire), dar a fost concediat. Potrivit ziarului The Times, seful sau a fost nemultumit de faptul ca vorbea frecvent la telefon in timpul serviciului.

La opt zile dupa ce a fost asteptat la aeroport de zeci de jurnalisti si chiar de parlamentari britanici, Victor Spirescu a devenit somer care isi cauta loc de munca. Plecarea romanului de la spalatorie vine insa dupa ce tabloidul britanic "The Sun" a trimis reporteri la Bucuresti si a publicat un material amplu in care romanul era acuzat de violenta de o fosta iubita din Bucuresti. Femeia le-ar fi declarat jurnalistilor englezi ca acesta a lovit-o si a trantit-o la pamant, intr-un parc, dupa care a lovit-o in mod repetat. Ea a mai afirmat ca Spirescu a amenintat-o ca o va arunca intr-un lac. Tanara a declarat ca s-a despartit de Spirescu pentru ca acesta nu a reusit sa-si gaseasca un loc de munca.

"Nu a fost violent cu mine inainte, dar in ultimele doua luni nu intelegea ca trebuie sa faca ceva cu viata lui“, a declarat ea pentru "The Sun".

Tanara a deschis de altfel si o actiune in instanta, pentru lovire si alte violente, la Judecatoria Sectorului 3, in ianuarie 2011. Instanta l-a condamnat atunci pe Spirescu la 35 de zile de inchisoare cu suspendare si la plata a 1.950,78 de lei despagubiri civile catre Spitalul Coltea si 3.000 de lei, daune morale catre fosta prietena, plus cheltuielile de judecata. Termenul de incercare stabilit de instanta la pedeapsa cu suspendare a fost de 2 ani si 35 de zile si a expirat, pedeapsa fiind considerata executata, astfel ca, in prezent, Spirescu este „curat“ din punct de vedere penal.

Contactat de „Adevarul“, Victor are insa o alta versiune:

Citeste si:
Interviu cu Lucian Gheorghe, românul care antrenează creierul...
Interviu cu Lucian Gheorghe,...

"Eu sunt gata sa fac orice fel de test, daca nu ma credeti! Nu sunt un consumator de droguri iar fata aceea a luat bani de la tabloide si le-a spus tot ce au vrut sa auda. Nu am fost dat afara, pur si simplu am plecat eu, pentru ca a fost o presiune prea mare pe mine. seful meu a venit astazi la mine si mi-a spus ca el nu vrea sa aiba probleme, dupa ce a citit ce s-a scris in ziare. Lui nu i-a placut mediatizarea asta si, pentru ca si ceilalti colegi ai mei ar fi avut de suferit, am ales eu sa plec. Nu am fost dat afara! Eu nu sunt un om violent, nu mi-am batut prietena, stau cu ea de doi ani si puteti sa o intrebati si pe ea, o sa va confirme ca nu sunt o fire violenta si nici nu consum droguri. O voi da in judecata pe fosta mea prietena si ziarele care m-au urmarit si m-au defaimat“, a declarat Victor Spirescu, pentru "Adevarul".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.