Romanii sunt cei mai interesati din regiune de un loc de munca sigur, la o firma cu standarde etice ridicate, cand este vorba de alegerea unui job nou, si printre cei mai putin preocupati de satisfactia lucrului bine facut si de perspectivele de dezvoltare personala, potrivit unui studiu Deadalus.

"Lucrul cel mai suparator din comparatia cu regiunea este apetitul relativ scazut al romanilor pentru lucrul bine facut. Calitatea vietii noastre, atat din perspectiva de angajati, cat si din perspectiva de consumatori ai diverselor servicii sau produse sufera din aceasta pricina. Dam si primim la randul nostru servicii de slaba calitate, pentru ca nu gasim un motiv de mandrie in lucrul bine facut", a declarat Daniel Enescu, managing partner al Daedalus Millward Brown.

Studiul Deadalus realizat in sapte tari din regiune arata ca cele mai importante cinci caracteristici care conteaza pentru angajati sunt: pachetul salarial (79,4%), lucrul intr-un domeniu interesant (52,7%), siguranta postului (47,3%), satisfactia lucrului bine facut (38,6%) si nivelul scazut de stres (38,4%). Perspectivele de dezvoltare personala (32,8%), oportunitatile de promovare (30,1%) si standardele etice ridicate ale angajatorului (16,8%) par sa fie mai putin importante in regiune in aceste vremuri, noteaza raportul.

"Este evident impactul crizei asupra slujbei ideale, primeaza salariul si siguranta postului in detrimentul unor aspecte care acum 5 ani erau in top - dezvoltarea personala si oportunitatile de
promovare. Cu toate acestea, oamenii isi doresc in continuare sa lucreze intr-un domeniu interesant care sa-i stimuleze", a adaugat Enescu, scrie MEDIAFAX.

La nivelul regiunii, romanii se afla pe primul loc in ceea ce priveste preferinta pentru siguranta locului de munca (65%, fata de 47,3% media pe regiune) si companiile cu standarde ridicate de etica (20,4%, comparativ cu media de 16,8%).

Totodata, ei ocupa locul secund privind slujbele cu nivel redus de stres (44,4%, fata de 38,4% media pe regiune) si care sa inglobeze beneficii pe langa salariu (46,4%, fata de 36,7%). Romanii sunt in schimb mai putin intersati de satisfactia lucrului bine facut (32,8%, fata de 38,6% media regionala) si de perspectivele de dezvoltare personala (25,6%, fata de 32,8%).

Citeste si:
Cum să alegem un cămin de bătrâni: Siguranță, confort și îngrijire...
Cum să alegem un cămin de...

Studiul a fost realizat pe un esantion de 2.306 de respondenti din sapte tari: Romania, Bulgaria, Serbia, Crotia, Turcia, Cehia si Slovacia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.