Peste 200 de persoane, majoritatea localnici, au protestat, joi dupa-amiaza, in fata primariei din localitatea vasluiana Pungesti fata de primarul din localitatea care a concesionat propriul teren catre compania Chevron in vederea explorarii gazelor de sist in zona localitatii Silistea.

Sediul Primariei Pungesti, judetul Vaslui, a fost tinta unor noi proteste din partea localnicilor, majoritatea din satul Silistea, fata de activitatile desfasurate in zona de compania Chevron, care detine in concesiune o suprafata de doua hectare de teren de la primarul comunei, Mircea Vlasa, transmite MEDIAFAX.

De altfel, mitingul organizat de activistii de mediu si cu sprijinul localnicilor a fost indreptat, cu precadere, impotriva primarului Vlasa, protestatarii scandand in fata primariei lozinci la adresa edilului, precum: „Mircea Vlasa de sarbatori, sa-ti Dumnezeu sa mori” si „Toata lumea vrea sa stie, pe Mircea Vlasa pe nasalie”.

„Oamenii nu au facut nimic altceva decat sa-si exprime naduful. Protestul a durat aproximativ jumatate de ora, insa pentru a ajunge de la Silistea, unde este noua tabara de rezistenta, pana la Pungesti ne-a luat o ora si jumatate, desi intre cele doua localitati este doar un kilometru. Am fost nevoiti sa ocolim pe dealuri, departe de locatia unde Chevron isi desfasoara activitatea, pentru ca ne-a fost interzis accesul de catre Jandarmerie pe drumul judetean ce leaga localitatile Silistea de Pungesti”, a declarat, joi, pentru Marius Ignat, unul dintre protestatari.

Potrivit sursei citate, in zona Silistea-Pungesti ar mai fi prezenti aproximativ 150 de jandarmi, o treime dintre acestia insotindu-i in permanenta pe protestatari in cursul zilei de joi pana la Primaria Pungesti.

Reprezentantii Inspectoratului Judetean de Jandarmi Vaslui nu au putut fi contactati pentru a-si exprima un punct de vedere legat de protestele desfasurate, joi, la Pungesti.

Un numar de 13 persoane, din care 11 localnici si doi activisti de mediu, se afla in continuare in greva foamei, pentru a noua zi consecutiv, in tabara improvizata pe islazul comunal din Silistea.

Un numar de 19 persoane - cinci activisti de mediu si 14 localnici din comuna Pungesti - au intrat, pe 24 decembrie 2013, in greva foamei, pe termen nelimitat, sase dintre ei renuntand la cateva zile la aceasta forma de protest.

Ei spun ca vor protesta astfel pana cand compania Chevron va opri activitatile de explorare a gazelor de sist in zona, dar si pana cand va fi ridicata interdictia de circulatie pe drumul judetean Vaslui-Garceni, in localitatile Silistea si Pungesti.

Citeste si:
Taximetriștii din București au ieșit la protest. „Nu vă mai bateți...
Taximetriștii din București...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.