Mai multi romani, inclusiv o femeie care a venit in Marea Britanie pentru ingrijiri medicale gratuite, au fost arestati joi in zona Marble Arch, la Londra, dupa doua zile de la anularea restrictiilor impuse romanilor si bulgarilor pe piata muncii, relateaza The Daily Express in pagina electronica

Potrivit publicatiei, agenti din cadrul Agentiei britanice pentru control la frontiera au arestat aproximativ 12 romani care aveau cu ei saci plini cu haine si obiecte personale. Dupa ce au fost perchezitionati, amprentati, fotografiati si inregistrati de oficiali din cadrul Agentiei, membrii grupului au fost obligati sa marsaluiasca spre un loc de unde urmau sa fie luati cu dube apartinand Ministerului de Interne.

"Acest lucru face parte din activitatea noastra obisnuita pe care o desfasuram in intreaga tara zilnic. Atunci cand cei care nu au permisiunea sa se afle in Marea Britanie refuza sa se intoarca acasa in mod voluntar, vom actiona pentru a-i indeparta", a declarat un purtator de cuvant al ministerului, transmite MEDIAFAX.

Potrivit publicatiei, in grup de afla o femeie care a declarat ca a venit in Marea Britanie pentru a urma un tratament gratuit intr-un spital. Inainte sa fie condusa, Daniela, imbracata in negru si avand asupra ei o punga de plastic plina cu medicamente si documente de la Sistemul National britanic de Sanatate (NHS), a declarat ca a "venit pentru spital" si ca sufera de "astma si angina pectorala".

Operatiunea Agentiei s-a desfasurat la mai putin de 48 de ore de la anularea restrictiilor impuse pe piata muncii romanilor si bulgarilor, iar arestarile au fost operate in zona cunoscutului monument londonez, devenit punct de intalnire pentru romanii care sosesc in Marea Britanie, potrivit publicatiei. Membrii grupului vor primi bilete de avion spre Romania, adauga ziarul.

Conform legislatiei care a intrat in vigoare la 1 ianuarie, persoanele care sunt expulzate nu se pot intoarce pentru o perioada de un an, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului britanic de Interne. Biletele imigrantilor care sunt de acord sa se intoarca acasa sunt platite de catre Ministerul britanic de Interne, consilii locale, iar uneori de catre asociatii de binefacere pentru persoane fara adapost ca ThamesReach, potrivit publicatiei.

Citeste si:
Doar aproape 3 din 10 români cred că apa de la robinet este sigură...
Doar aproape 3 din 10 români...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.