Social31 Decembrie 2013

Lectura de un minut

Un autocar la bordul caruia se aflau 44 de cetateni romani ce mergeau in Germania a ars, in noaptea de sambata spre duminica, in Ungaria, soferii si pasagerii fiind nevatamati si ajungand duminica seara, cu un alt autocar, la destinatie.

MAE a precizat, luni, raspunzand unei solicitari a MEDIAFAX, ca la bordul unui autocar aflat in tranzit pe teritoriul Ungariei, care transporta 44 de cetateni romani spre Germania, a izbucnit un incendiu, in cursul noptii de sambata spre duminica.

Conform sursei citate, soferii si toti pasagerii au evacuat autocarul nevatamati, iar, ulterior, au fost cazati de autoritatile ungare in cladirea unei scoli din apropiere. Incidentul a avut loc in zona localitatii Lebeny din nord-vestul Ungariei.

Firma transportatoare a trimis un autocar de rezerva, care a ajuns la fata locului duminica dimineata, pentru a prelua cetatenii romani si a-i transporta la destinatie.

Autocarul de rezerva a pornit spre Germania imediat dupa inmanarea unui proces-verbal constatator din partea politiei locale, iar in seara aceleiasi zile toti cetatenii romani au ajuns cu bine la destinatie, precizeaza MAE.

Citeste si:
Firea, veste buna: Cei doi romani intorsi din China, izolati 14...
Firea, veste buna: Cei doi...

Potrivit sursei citate, cauza incendiului nu a putut fi inca stabilita, existand insa indicii cu privire la o defectiune tehnica. Focul a distrus majoritatea bagajelor pasagerilor, precum si documentele de calatorie ale unei familii rezidente in Germania. Acestia isi vor reinnoi pasapoartele la cel mai apropiat consulat roman din Germania.

Ambasada Romaniei la Budapesta a intervenit imediat pe langa autoritatile ungare locale pentru acordarea asistentei necesare in favoarea cetatenilor romani, carora li s-au creat conditii de odihna si li s-a servit o masa calda, mai precizeaza MAE.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.