Administratia Nationala de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani.
Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
  • Banat
In prima saptamana a intervalului vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit, cu maxime ce se vor situa, in medie, intre 8 si 10 grade Celsius. In a doua saptamana valorile termice diurne vor fi in scadere, spre medii de 4...5 grade si se vor apropia usor de normele climatologice ale perioadei. Temperaturile minime vor fi negative la medii de -2 ...-1 grad, exceptand intervalul 26 – 31 decembrie, cand vor fi apropiate sau usor peste 0 grade Celsius.

Va ploua slab in zilele de 26 si 27 decembrie, dar si in zilele de 30 si 31 decembrie si 3 si 4 ianuarie vor fi posibile precipitatii slabe, mixte.

  • Crisana
Pana in jurul datei de 29 decembrie vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit, cu maxime ce se vor situa, in medie, intre 7 si 10 grade Celsius. Din data de 30 decembrie temperaturile diurne vor fi in scadere si se vor situa la medii in jurul valorii de 4 grade, pana la sfarsitul intervalului. Minimele termice vor fi usor negative in medie de -2...-1 grad, mai putin in noptile de 27, 28 si 29 decembrie cand vor fi usor pozitive.

In zilele de 26 si 27 decembrie temporar va ploua slab, iar in jurul datelor de 30 decembrie si 4 ianuarie vor fi posibile precipitatii slabe, mixte.

  • Transilvania
In prima saptamana a intervalului vremea va fi mult mai calda decat in mod obisnuit, cu maxime ce se vor situa, in medie, intre 5 si 7 grade Celsius. In a doua saptamana valorile termice diurne vor fi in scadere, spre medii de 2 grade si se vor apropia usor de normele climatologice ale perioadei. Temperaturile minime vor fi negative la medii de -6...-4 grade, exceptand noptile 27 si 28 decembrie cand se vor apropia de 0 grade Celsius.

In zilele de 26 si 27 decembrie vor fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ploaie, in timp ce in zilele de 30 si 31 decembrie si 3 si 4 ianuarie vor fi posibile precipitatii slabe, mai ales sub forma de ninsoare.

  • Maramures
In intervalul 24 – 29 decembrie maximele termice vor creste si se vor situa, in medie, intre 6 si 8 grade Celsius, valori ce vor caracteriza o vreme calda. Din data de 30 decembrie si pana la sfarsitul intervalului temperaturile diurne vor fi in scadere, spre medii de 3 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi negative la medii de -4...-2 grade, exceptand noptile 27 si 28 decembrie cand vor fi apropiate de 0 grade Celsius.
Citeste si:
ANM anunță averse însemnate cantitativ, însoţite de descărcări...
Prognoza meteo - 21 mai. ANM...

Vor fi conditii de precipitatii slabe, predominant sub forma de ploaie in zilele de 26 si 27 decembrie. Dupa data de 28 decembrie probabilitatea de precipitatiilor va fi destul de mica.

  • Moldova
Pana in data de 26 decembrie, maximele termice diurne vor avea mici variatii, in jurul unei medii de 4...6 grade, in timp ce miminele nocturne vor avea o crestere de aproximativ 3 grade. In jurul datei de 27 decembrie regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decat mediile climatologice ale perioadei, urmand a se inregistra, in medie, maxime in jur de 7 grade si minime de 2 grade. Ulterior, pana pe 30 decembrie, vremea va intra intr-un proces de racire usoara si treptata, dar valorile termice se mentin peste ceea ce ar fi normal pentru sfarsit de decembrie. Se vor inregistra in medie temperaturi maxime de 2...3 grade si minime in jur de -2 grade, iar pana la sfarsitul intervalului de prognoza regimul termic va fi relativ constant.
Citeste si:
Mai mulți bani pentru pensionari. Cine sunt bătrânii care vor primi...
Mai mulți bani pentru...

In perioada 26 – 28 decembrie, local se vor semnala precipitatii slabe, mai ales sub forma de ploaie, iar in restul intervalului probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi foarte redusa.

  • Dobrogea
Atat valorile termice diurne cat si cele nocturne vor fi in crestere pana in jurul datei de 27 decembrie, cand se vor inregistra maxime in medie in jur de 11 grade si minime de aproximativ 5 grade. Ulterior, regimul termic va marca o scadere usoara de la o zi la alta, pana spre sfarsitul anului, cand se va inregistra o medie de 4 grade a maximelor diurne si de 0 grade a minimelor nocturne. In primele cinci zile ale noului an, mediile temperaturilor maxime si minime nu vor avea variatii semnificative fata de sfarsitul lunii decembrie.
Probabilitatea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor va fi in zilele de 26 si 27 decembrie, cand se vor semnala ploi slabe cantitativ.
  • Muntenia
Pana joi, 26 decembrie, temperaturile maxime se vor situa, in medie, in jurul valori de 5 grade, fiind usor mai ridicate decat mediile multianuale specifice perioadei. In data de 27 decembrie acestea vor marca o crestere semnificativa, cu aproximativ 3 grade, vremea devenind mult mai calda decat ar fi normal pentru acasta data calendaristica. In intervalul 28 - 30 decembrie valorile termice vor fi in scadere usoara si treptata spre valori medii in jur de 4 grade, unde se vor mentine pana la sfarsitul celor doua saptamani de prognoza. Mediile temperaturilor minime vor fi in crestere pana in jurul datei de 27 decembrie, cand se vor inregistra aproximativ 2 grade, pentru ca mai apoi acestea sa marcheze o scadere, in medie cu 3 grade, pana la sfarsitul primei saptamani de prognoza. A doua saptamana va aduce pe parcursul noptilor un regim termic relativ constant, cu minime termice, in medie, de -3 ....-2 grade.
Citeste si:
Zi de primavara, duminica. Temperaturile ajung si la 16 grade. Cand...
Zi de primavara, duminica....

Local se vor semnala ploi slabe cantitativ pe 26 – 28 decembrie, iar ulterior probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi in general redusa.

  • Oltenia
In prima saptamana de prognoza mediile temperaturilor maxime se vor situa intre 5 si 7 grade, cu valori usor mai scazute, in zilele de 25 si 26 decembrie, cand acestea se vor situa in jurul valorii de 3 grade. In schimb, minimele termice vor fi in crestere, de la valori, in medie, de -3 grade in prima noapte spre 2 grade in 27 si 28 decembrie, pentru ca apoi sa marcheze o scadere pana la o medie de -1 grad pe 30 decembrie. Cea de-a doua saptamana de prognoza va fi caracterizata de un regim termic in general constant, cu valori medii de 4 grade ziua si in jur de -2 grade, noaptea.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor, mai ales sub forma de ploaie slaba, va fi in crestere in intervalul 26-28 decembrie. In zilele de 30 si 31 decembrie si 3 si 4 ianuarie vor fi posibile precipitatii slabe, mixte.

  • La munte
In prima saptamana regimul termic diurn nu va avea variatii semnificative, valorile termice mentinandu-se in jurul unei medii de 4 grade, in timp ce minimele nocturne se vor incadra in general intre -4 si -1 grad, ceea ce caracterizeaza o vreme calda pentru aceasta perioada din an. Pe parcursul celei de-a doua saptamani de prognoza, atat temperaturile maxime, cat si cele minime, vor fi in scadere usoara si treptata, spre valori medii la sfarsitul intervalului de 0 grade, ziua si aproximativ -6 grade, noaptea.

Pana pe 26 decembrie nu se estimeaza precipitatii, pentru ca in intervalul 26 – 28 decembrie probabilitatea de aparitie a precipitatiilor mixte si slabe cantitativ sa fie in crestere. Dupa acest interval si pana pe 5 ianuarie, precipitatiile vor fi putine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.