Romancele care vor naste din luna martie prin cezariana vor trebui sa scoata bani din buzunar, daca serviciul medical este unul la cerere, scrie MEDIAFAX.

Anuntul a fost facut de dr. Adrian Pana, secretar de stat in ministerul Sanatatii, in cadrul unei conferinte de presa, unde alaturi de ministrul Sanatatii Eugen Nicolaescu, a anuntat publicarea pe site-ul institutiei a ultimei forme a pachetului de baza de servicii medicale .

"Odata cu intrarea in vigoare a noului pachet de servicii medicale de baza, niciun serviciu medical la cerere nu va fi inclus. Acesta este si cazul cezarianei. Acest tip de nastere se va deconta de stat doar medicul considera ca este necesara si nu pacienta", a precizat dr. Pana.

Astfel, din martie, atunci cand autoritatile estimeaza ca va intra in vigoare noul pachet de baza de servicii medicale, vor fi decontate de stat doar nasterile naturale si cezariana de urgenta.

"Nasterea va fi inclusa atat in pachetul de baza de servicii medicale, cat si in pachetul minim de servicii medicale - destinat persoanelor neasigurate", a precizat Nicolaescu.

Reprezentantii ministerului Sanatatii au precizat ca nu au statistici care sa arate cate nasteri prin cezariana la cerere se fac la noi in tara. intrebat daca este nu cumva este posibil ca medicul sa treaca pe biletul de externare cezariana de urgenta, in loc de cezariana la cerere, contra unei mici atentii, Adrian Pana a precizat ca acest lucru va fi imposibil.

Niciun medic nu isi asuma responsabilitatea sa treaba pe biletul de externare un diagnostic fals. Este ca si cum v-ati operat de apendicita, iar pe biletul de externare scrie cancer de col", a punctat reprezentantul ministerului. .


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.