Camera Deputatilor a adoptat o propunere legislativa care prevede reintroducerea grupei I de munca.

Camera Deputatilor a adoptat, marti, cu 263 voturi "pentru" si 51 abtineri, propunerea legislativa potrivit careia cei care au lucrat in conditii grele se incadreaza in grupa I de munca si se pot pensiona mai devreme.

Deputatul PNL Cristina Pocora a afirmat, dupa vot, ca proiectul reprezinta o forma de a repara "taierea abuziva marca PDL".

In replica, deputatul Cezar Preda a spus ca PDL nu a taiat nimic, ci "nu a dat la toata lumea". Preda a spus ca, din graba, o categorie de persoane care ar fi trebuit sa beneficieze de aceste reglementari nu beneficiaza si ca singura sansa pentru reparare este sa se solicite presedintelui Basescu sa retrimita legea la Parlament.

Proiectul prevede reintroducerea grupei I de munca astfel incât cei care au lucrat in conditii grele de munca si au stagiu complet de cotizare, pentru fiecare an lucrat, se pot pensiona cu 6 luni mai devreme, a spus Florin Iordache, presedintele comisiei de munca.

Toti reprezentantii grupurilor parlamentare au sustinut acest proiect. Camera Deputatilor este for decizional in cazul acestui proiect de lege.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.