Protestatarii care se opun prevederilor Legii minelor au blocat gangul de intrare in sediile PSD, PNL si PDL Cluj, oprind astfel accesul masinilor, iar mai multe persoane au patruns cu forta in sediul democrat-liberalilor, ocupand balconul, de unde scandeaza lozinci anti-guvernamentale.

Cele peste o suta de persoane care au protestat, marti, in fata Prefecturii Cluj, cerand respingerea Legii minelor, ce intra la votul final al Camerei Deputatilor, au pornit intr-un mars prin centrul municipiului si au ajuns pe Bulevardul Eroilor, blocand gangul de intrare in sediile PSD, PNL si PDL, transmite MEDIAFAX.

Mai multi protestatari au intrat cu forta in sediul PDL si au ocupat balconul cu vedere spre Bulevardul Eroilor, unde au scandat "Jos Guvernul”, "Demisia”, "Faradelegea lor este legea minelor”, "Nu cedam, nu capitulam”, "Nu corporatia face legislatia”si "Toate partidele, aceeasi mizerie”.

Totodata, ei au afisat mai multe bannere cu mesaje precum "Acum partidele voteaza otravirea noastra”, "Rosia Montana – Pungesti, USL o sa platesti”.

Protestatarii au intrat si in sediile PSD si PNL, cerand contactarea de urgenta a parlamentarilor de Cluj pentru a le solicita sa nu voteze Legea minelor.

"Vrem sa ii convingem pe parlamentarii de Cluj sa nu voteze Legea minelor, care va reprezenta un dezastru pentru Romania”, a afirmat unul dintre protestatari.

Protestatarii nu permit niciunei masini sa intre in curtea comuna unde se afla sediile PSD, PNL si PDL.

Sediul PDL este singurul dintre cele trei partide care are balcon spre Bulevardul Eroilor.

Peste o suta de persoane protesteaza, marti, la Cluj, cerand respingerea Legii minelor, care intra la votul final al Camerei Deputatilor, printre manifestanti aflandu-se si sotia primarului Emil Boc.

Legea minelor, care intra marti la votul final al Camerei Deputatilor, for decizional, si care prevede ca in exploatarile din Romania nu pot fi folosite tehnologii care afecteaza mediul si obliga, totodata, la folosirea celei mai avansate tehnologii, se va aplica inclusiv proiectului Rosia Montana.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...

Declaratia a fost facuta marti seara de catre presedintele Comisiei de Industrii din Camera, Iulian Iancu, dupa ce Legea minelor a fost adoptata de Comisiile reunite de Industrii si Administratie din Camera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.