Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat, la Craiova, ca banii alocati pentru programul national de prevenire si combatere a HIV reprezinta jumatate din bugetul alocat pentru programele ministerului pe care il conduce, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Daniel Barbu a participat, duminica, la o serie de manifestari denumite SpectActor de la Teatrul National din Craiova, iar, la finalul acestora, a raspuns mai multor intrebari venite din randul celor prezenti in sala de spectacole.

Printre raspunsurile ministrului s-a numarat si cel in care a facut referire la suma mare alocata pentru programul de prevenire si combatere HIV/SIDA:

"La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevarat urmatorul lucru. Credeti-ma, nu vreau sa par cinic in fata dumneavoastra, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetateni ai nostri. Bugetul, programul national pentru prevenirea si tratarea HIV/SIDA este jumatate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii si programul national de combatere si tratament HIV/SIDA. Jumatate. Unu la doi. Dupa parerea mea, nu suntem in Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetateni afectati de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu inteleg. Am fost cutremurat cand mi-am dat seama cate Festivaluri Shakespeare sau cat de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, daca nu am avea acel program sau daca acel program ar fi la jumatate", a spus ministrul Daniel Barbu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca afirmatia ministrului Culturii, Daniel Barbu, despre alocarile pentru prevenirea HIV este "gresita", in conditiile in care Romania are peste 12.000 de bolnavi de HIV inregistrati.

"Ce poti sa spui cand un inalt demnitar al statului face astfel de declaratii, cand Romania are peste 12.000 de oameni bolnavi de HIV in evidenta? Cati or fi neluati in evidenta si despre care se va afla mai tarziu. Cred ca este declaratie gresita", a spus Traian Basescu.

Seful statului a aratat ca "in toate tarile civilizate si in Africa inapoiata, este o prioritate programul anti-HIV, pentru ca raspandirea bolii nu poate fi prevenita decat prin tratarea celor bolnavi".

"Nu poate suporta nimeni, cred ca nici cei care sunt mai bogati, nu pot suporta costurile unui astfel de tratament care este continuu si care este pana la...", a mai aratat Traian Basescu.

Citeste si:
Cum să treci peste frig fără ilic. Soluții care îți țin casa caldă...
Cum să treci peste frig fără...

CNCD s-a autosesizat in privinta declaratiilor ministrului si a anuntat ca acesta va fi audiat miercuri, scrie hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.