Cea mai scazuta valoare termica din tara, de minus 20 de grade Celsius, a fost inregistrata, in noaptea de duminica spre luni, la Miercurea Ciuc, in conditiile in care in ultimele trei zile in zona a nins abundent.

Meteorologul de serviciu de la Centrul de Meteorologie Regional Targu Mures, Liliana Ceontea, a declarant, luni, pentru MEDIAFAX ca minima nationala, de minus 20,2 grade Celsius, a fost inregistrata in noaptea de duminica spre luni, la statia meteo Miercurea Ciuc, aceasta fiind "cea mai scazuta temperatura inregistrata in tara in aceasta iarna".

Vremea a fost extrem de rece in cursul noptii in tot judetul Harghita, minimele consemnate de mteorologi fiind de minus 18 grade Celsius la Toplita, minus 17 grade la Joseni, minus 12 grade la Odorheiu Secuiesc si la Bucin, unde s-a depus un strat de zapada de 47 de centimetri.

Potrivit sursei citate, vremea se mentine geroasa in intevalul urmator, temperaturile putand cobori nopatea si dimineata in depresiuni pana la minus 21 de grade Celsius si, potrivit prognozei, pot urca cu 10 grade Celsius in cursul zilei de marti, pana la valori maxime in jurul valorii de minus 10 grade Celsius.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteo de vant puternic, ninsori si polei, care a intrat in vigoare la ora 6.00 si va expira la ora 22.00, valabila si pentru judetul Harghita, unde va ninge abundent in zonele montane inalte, iar vantul se va intensifica, depasind la cote inalte 100 de kilometri pe ora.

In zonele joase sunt conditii de producere a poleiului.

Minima absoluta a lunii decembrie in Harghita, de minus 33 de grade Celsius, a fost consemnata in anul 1998 in Miercurea Ciuc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.