Institutul Oncologic primeste prin transfer de la alte spitale medicamentele necesare, printre care analgezice, antiemetice si antibiotice, pentru a se asigura de urgenta tratamentul pacientilor, pana saptamana viitoare, cand vor ajunge la institut medicamentele si materiale comandate, a anuntat MS.

Secretarul de stat Adrian Pana, impreuna cu echipa extinsa de control, a mers, vineri seara, la Institutul Oncologic Bucuresti pentru a se asigura ca sunt luate toate masurile de urgenta, astfel incat sa nu existe disfunctionalitati in asigurarea tratamentului pacientilor internati, arata sambata Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat de presa.

"Coordonatorul echipei, secretarul de stat Adrian Pana, a decis asigurarea de urgenta prin transfer de la alte unitati spitalicesti din Bucuresti a unor cantitati suficiente de medicamente uzuale (analgezice, antiemetice, antibiotice, diuretice etc), astfel incat sa se asigure pana saptamana viitoare tratamentul fara probleme al pacientilor internati, timp in care va ajunge la institut intregul stoc de medicamente si materiale comandate pentru a nu mai exista disfunctionalitati in asigurarea tratamentelor", a precizat MS, potrivit MEDIAFAX.

De asemenea, echipele de garda au fost informate ca medicamentele necesare exista in farmacia spitalului si pot fi acordate pacientilor.

In ceea ce priveste medicamentele oncologice necesare tratamentului pacientilor internati, acestea sunt disponibile in stocuri suficiente, potrivit MS.

Coordonatorul echipei de control va merge si sambata la IOB pentru a continua ancheta, rezultatele urmand sa fie comunicate de Adrian Pana, pe masura ce controlul va inainta, a mai aratat MS.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a decis, vineri, trimiterea "de urgenta" a unei echipe de control la Institutul Oncologic Bucuresti, dupa ce MEDIAFAX a relatat ca unitatea nu mai dispune de unele medicamente si materiale sanitare, potrivit declaratiilor pacientilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.