Primaria Capitalei sustine ca a prins in ultimele trei luni 4.168 de maidanezi care nu s-au mai intors pe domeniul public.

In ultimele trei luni, Primaria Capitalei a prins 4.168 de maidanezi de pe domeniul public, fata de 2.700 de caini cat s-au prins anul trecut, tot anul, potrivit informatiilor furnizate de municipalitate, scrie hotnews.ro.

Din acestia, 1467 de caini au fost adoptati de persoane fizice, 1509 - de adapostul DogTown, 156 sunt in curs de adoptie, iar circa 1000 se afla in adaposturile Primariei.

In plus, de la 1 septembrie pana in prezent cabinetele veterinare cu care lucreaza municipalitatea au sterilizat, inregistrat si microcipat 3450 caini cu stapan.

Ritmul de prindere este de circa 30 de maidanezi pe zi, scazand la jumatate fata de luna septembrie, respectiv cele 15 echipe de hingheri angajate de municipalitate prind in fiecare zi doar numarul de caini care se adopta, in acest moment adaposturile municipalitatii fiind pline, iar institutia refuza deocamdata sa aplice masura eutanasierii.

Razvan Bancescu spune ca eutanasierea este ultima solutie si ca se va recurge la ea doar daca nu vor functiona adoptiile. Pana in prezent municipalitatea a eutanasiat doar 150 de caini, toti bolnavi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.