Cea mai scazuta temperatura din tara s-a inregistrat, joi dimineata, la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a coborat pana la minus 11 grade Celsius.

Meteorologul de serviciu de la Statia meteo Miercurea Ciuc, Lado Gabriella, a declarat pentru MEDIAFAX ca minima de minus 11 grade Celsius a fost inregistrata la ora 6.30 si a stagnat la aceeasi valoare timp de o jumatate de ora.

Meteorologul Pal Emeric de la Centrul Meteorologic Targu Mures a afirmat ca valoarea termica inregistrata la Miercurea Ciuc este cea mai scazuta temperatura din tara an actualul sezon.

Gerul s-a instalat si la Toplita, unde mercurul termometrelor a coborat pana la minus 10 grade Celsius, iar in celelalte localitati ale judetului minimele au fost de minus 9 grade Celsius la Joseni si la Statia Meteo Bucin.

Cea mai ridicata temperatura consemnata, joi dimineata, de meteorologii din Harghita a fost de minus 7 grade Celsius la Odorheiu Secuiesc.

In judet este bruma si inghet la sol, iar pe Varful Bucin stratul de zapada masoara 11 centimetri.

Minima absoluta a lunii noiembrie in judetul Harghita, de minus 27,5 grade Celsius, a fost consemnata in anul 1993 la Miercurea Ciuc, iar temperatura maxima absoluta, de 21,9 grade Celsius, a fost masurata in 5 noiembrie, acest an, la Statia Meteo din aceeasi localitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.