Social28 Noiembrie 2013

Lectura de un minut

Clujenii care isi parcheaza masinile in zona centrala a municipiului vor putea plati pentru parcare prin SMS, incepand de miercuri, prima plata fiind facuta de primarul Emil Boc, de pe telefonul sau mobil.

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta in Piata Unirii, ca tariful unui SMS este de 0,45 de euro, plus TVA, pentru o ora de parcare in zona I, aceeasi suma fiind perceputa pentru doua ore in zona II.

"Incepand de miercuri, clujenii au posibilitatea sa isi plateasca locul de parcare din zona centrala si prin SMS, pe telefonul mobil, solutie care se alatura celorlalte metode traditionale de plata. Locul de parcare in zona I sau zona II din centrul municipiului se poate plati trimitand un mesaj la numarul 7420, din orice retea de telefonie mobila, tariful unui SMS fiind 0,45 de euro, plus TVA, pentru o ora de parcare in zona I, aceeasi suma fiind perceputa pentru doua ore in zona II. In mesaj se trece o cifra aferenta zonei I sau II si numarul de inmatriculare al masinii, dupa care pe telefon va veni mesajul de confirmare a platii", a explicat Boc, potrivit MEDIAFAX.

Primarul a testat personal noua modalitate de plata si a trimis un SMS de pe telefonul personal pentru o masina a Primariei parcata in Piata Unirii, iar un agent al Politiei Locale a verificat cu ajutorul unui dispozitiv PDA daca plata a fost facuta.

"Este prima plata prin SMS pentru parcare si se vede ca functioneaza. Aceasta face parte din randul solutiilor inteligente, utilizand tehnologia moderna in avantajul cetateanului. Plata parcarii prin SMS este o modalitate de a usura viata de zi cu zi a clujenilor. Noul sistem a costat 18.000 de lei si a fost implementat in urma unei licitatii organizate de municipalitate", a mai spus Emil Boc.

Citeste si:
Muncitorii din Sri Lanka, alungați din Botoșani, lucrează acum la Cluj
Muncitorii din Sri Lanka,...

In zonele I si II din centrul municipiului Cluj-Napoca sunt disponibile 3.250 de locuri de parcare.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.