Presedintele Blocului National al Revolutionarilor, Dorin Lazar Maior, condamnat la sapte ani de inchisoare, a fost dat, marti, in urmarire internationala, au declarat surse din Politie.

Potrivit surselor citate, politistii bucuresteni au obtinut dovezi din care reiese ca Dorin Lazar Maior a parasit tara, astfel ca acesta este urmarit si international.

Potrivit MEDIAFAX, Maior era dat in urmarire nationala din 14 noiembrie, dupa ce acesta nu s-a prezentat la arest si nici nu a fost de gasit la domiciliu, in Sectorul 3.

Dorin Lazar Maior a fost condamnat definitiv, in 13 noimbrie, la sapte ani de inchisoare cu executare, pentru santaj, in dosarul "Romexterra". In acelasi dosar au mai fost condamnati omul de afaceri Ovidiu Tition, la patru ani de inchisoare cu executare si Florina Aprofirei, la trei ani de inchisoare cu suspendare.

In 4 martie, Judecatoria Targu Mures l-a condamnat pe Maior la sapte ani de inchisoare cu executare si interzicerea unor drepturi pe o perioada de cinci ani dupa executarea pedepsei. Aceeasi instanta l-a condamnat pe Tition la cinci ani de inchisoare cu executare, iar pe Aprofirei la patru ani de inchisoare cu executare.

Acestia au facut recurs, iar Curtea de Apel Mures a mentinut sentinta doar pentru Dorin Lazar Maior, in timp ce in cazul celorlalti doi a casat-o, la rejudecare reducand pedepsele.

Decizia instantei este definitiva.

Dorin Lazar Maior, Ovidiu Tition, Florina Aprofira au fost trimisi in judecata in 2006 de procurorii DNA Brasov, fiind acuzati ca ar fi santajat doi oameni de afaceri brasoveni, printre care si pe fostul director adjunct de la Romexterra Bank Brasov Mihai Matepiuc, pentru modul ilegal in care se acordau credite la banca respectiva. Maior i-ar fi amenintat pe cei doi oameni de afaceri ca ii va denunta daca nu primeste de la fiecare cate un milion de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.