Judecatoria Sectorului 3 i-a condamnat, marti, pe Radu Dogaru si Eugen Darie la sase ani si opt luni de inchisoare cu executare, pentru furtul celor sapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, in octombrie 2012.

Instanta a decis aplicarea pedepsei de sase ani si opt luni in cazul lui Radu Dogaru pentru infractiunea de furt calificat cu consecinte deosebit de grave. Judecatorii l-au mai condamnat pe Dogaru la trei ani si sase luni, pentru constituirea unui grup criminal si la patru ani de inchisoare, pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Potrivit MEDIAFAX, pedepsele au fost contopite, astfel ca Dogaru ar urma sa execute, cand decizia va ramane definitiva, pedeapsa cea mai grea, de sase ani si opt luni de inchisoare.

Eugen Darie a fost condamnat de instanta Judecatoriei Sectorului 3 la sase ani si opt luni de inchisoare pentru complicitate la furt calificat, cu consecinte deosebit de grave si la trei ani de inchisoare pentru constituire de grup criminal, urmand sa execute pedeapsa cea mai grea.

Din pedepsele lui Dogaru si Darie vor fi scazute perioadele in care au fost retinuti si arestati.

Instanta Judecatoriei Sectorului 3 a mai dispus ca Dogaru si Darie sa ramana in arest. Acestia trebuie sa plateasca 6.000 de lei cheltuieli judiciare.

Decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs.

Radu Dogaru si Eugen Darie au recunoscut toate faptele de care sunt acuzati in dosarul furtului de tablouri si au fost judecati in procedura simplificata, respectiv prin prisma articolului 320 indice 1 din Codul de procedura penala, pentru a beneficia de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.