Incercand sa atraga atentia asupra lipsurilor din sistemul sanitar un medic al Spitalului Judetean din Ploiesti sustine ca cei care lucreaza in aceasta unitate folosesc ustensile atat de uzate incat tratarea pacientilor este cu adevarat riscanta.

"Am ajuns sa-mi fie rusine sa spun unde lucrez. E jale! Nu sunt bani pentru nimic... O instalatie de sterilizare cu etilenoxid zace de peste un an si nu se poate repara, desi compresorul buclucas nu costa mai mult de 2.000 euro. Noi folosim bisturie electrice de unica folosinta, de zeci de ori" a dezvaluit medicul chirurg la Spitalul Judetean din Ploiesti, Dan Oprea, intr-o scrisoare incercand sa traga un semnal de alarma, scrie digi24.ro.

"Daca vrei sa tratezi un bolnav, nu reusesti sa folosesti aceeasi schema de tratament macar 6-7 zile. Iti vine sa urli cand zilnic ti se schimba antibioticele din farmacia spitalului. Daca dai un anticoagulant, zilnic schimbi cu altul, desi esti constient ca este malpraxis. Compromisuri peste compromisuri, gandaci in saloane, paturi second, cazarmament rupt, perne cu galme, dar anvelopari pe exterior", a continuat medicul, conform realitatea.net.

Potrivit managerului spitalului, Adrian Strambeanu, toate aceste lipsuri din sistem despre care vorbeste Dan Oprea nu au fost impartasite conducerii.

Se pare ca spusele medicului sunt sustinute si de pacienti. Acestia confirma si ei conditiile mizere din spital si lipsurile cu care trebuie sa se confrunte.

Ministerul Sanatatii a trimis o comisie la Spitalul Judetean din Ploiesti pentru a verifica daca declaratiile medicului sunt justificate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.