Un membru al Partidului National Liberal a propus introducerea unei taxe pentru inmormantare.

Primaria Targu Mures ar putea introduce o noua taxa, cea de inmormantare, in valoare de 30 de lei, si ia in calcul majorarea altor tarife legate de funeralii, precum taxa de pastrare a sicriului sau cea pentru utilizarea apei la executarea de lucrari funerare.

Viceprimarul PNL din Targu Mures, Ionela Ciotlaus, a prezentat, luni, intr-o conferinta de presa, propunerile de taxe si impozite pe anul 2014, sustinand ca Primaria propune introducerea unei taxe noi, de inmormantare, in valoare de 30 de lei.

Totodata, Primaria Targu Mures propune majorarea taxei de pastrare a sicriului - in cele trei zile cat sta in capela - de la 28 de lei la 50 de lei. Potrivit sursei citate, printre propuneri mai figureaza majorarea taxelor "pentru utilizarea apei la executarea de lucrari funerare" si de ocupare partiala a domeniului public, pentru depozitarea materialelor de constructie necesare placilor funerare.

"Consumam niste apa - pentru executie rama mormant, de la 12 lei la 20 de lei si pentru executie cripta, de la 15 lei la 30 de lei. Pe bucata, de data aceasta nu e pe metri cubi, nu-i contorizeaza nimeni. Taxa ocupare partiala a domeniului public, pentru depozitarea materialelor de constructie - deci daca-mi aduc doi saci de ciment, ca cineva vrea sa toarne acolo placa respectiva funerara, de la sase lei la 60 de lei pe metru patrat pe zi", a afirmat viceprimarul, potrivit mediafax.

In plus, Ciotlaus a adaugat ca Primaria propune si majorarea taxelor de intrare la complexul de agrement si sport "Muresul", de la 5 lei la 11 lei pentru adulti si de la 2 lei la 5,5 lei pentru copii.

In opinia Ionelei Ciotlaus, gestionarea eficienta a banului public, fara majorarile de taxe si impozite, ar presupune renuntarea la o serie de "cheltuieli inutile", precum "chermeze publice de patru milioane de lei pe an, beculete ornamentale de doua milioane de lei pe an si finantarea unor cluburi sportive private cu 15 milioane de lei pe an".

Citeste si:
Ponta: Socrul meu a avut mandat de interceptare totala in 2014
Ponta: Socrul meu a avut...

Viceprimarul a spus ca liberalii nu vor vota, la sedinta de joi a Consiliului Local, aceste propuneri de majorare a taxelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.