Aproape 150 de porci confiscati de la patru soferi de camionete, care i-au adus din Ungaria, vor fi ucisi de autoritati, pentru ca nu exista documente privind originea animalelor si astfel porcii nu pot fi valorificati de stat in vederea consumului carnii.

Seful Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Arad, Viorel Agud, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX ca in cele patru camionete oprite de politisti in apropiere de Vama Turnu se aflau 146 de porci, cativa dintre acestia avand crotalii cu indicativ de Ungaria, astfel ca s-a stabilit ca toti au fost adusi din aceasta tara.

Potrivit sursei citate, animalele au fost confiscate, iar fiecare dintre soferi a fost sanctionat cu 6.000 de lei.

Agud a precizat ca porcii nu pot fi valorificati in interesul statului, intrucat legislatia nu permite consumul carnii daca nu exista documente privind originea animalelor.

"Singura solutie legala este uciderea porcilor, pentru ca legislatia nu ne permite sa valorificam animalele fara documente care sa ateste originea lor. Potrivit Ordinului 40/2010, animalele fara documente vor fi ucise. Vom apela la o firma specializata pentru incinerarea cadavrelor", a declarat Agud.

Referitor la trecerea camionetelor din Ungaria in Romania, purtatorul de cuvant al Politiei de Frontiera Arad, Daniel Iancu, a spus ca nu exista certitudinea ca aceste vehicule au trecut printr-un punct de trecere a frontierei, unde ar fi trebuit verificate si oprite pentru ca nu existau documentele de transport.

Patru camionete care transportau porci au fost oprite, joi, de autoritatile din Arad, soferii autovehiculelor neavand documente pentru animale.

Porcii au fost dusi apoi la o ferma din judetul Arad, pentru a primi hrana si apa, reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Arad urmand sa inventarieze animalele si sa decida ce se va intampla cu acestea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.