Procurorul Lucian Papici a fost numit de Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu unanimitate de voturi, in functia de sef al Serviciului pentru efectuarea urmarii penale in cauze de coruptie din cadrul Sectiei I a Directiei Nationale Anticoruptie.

Mandatul lui Papici pentru a aceasta functie, in cadrul Sectiei de combatere a coruptiei, este pentru trei ani, incepand cu data de 20 noiembrie.

Potrivit MEDIAFAX, in cadrul sedintei de miercuri s-a decis si numirea procurorului Doru Tulus in functia de procuror sef al Serviciului pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiuni asimilate sau in legatura directa cu infractiunile de coruptie din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie (Sectia a II-a) a DNA.

De asemenea, sectia de procurori a CSM a hotarat si numirea Mihaelei Iorga Moraru in functia de procuror sef al Serviciului de combatere a macrocriminalitatii economico-financiare din cadrul Sectiei a II-a DNA.

Cei doi magistrati au tot mandate de trei ani, incepand cu data de 20 noiembrie 2013.

Citeste si:
Ciolacu: „Există suspiciuni clare de măsluire! Eu mă mir că nu a...
Marcel Ciolacu: „Există...

Propunerile pentru ocuparea acestor functii au fost inaintate in cursul saptamanii trecute de procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a decis, in 2 octombrie, incetarea delegarii procurorului Lucian Papici, sef al Sectiei I din DNA, si a adjunctului acestuia, Mariana Alexandru, in locul lor fiind delegati procurorii Iuliana Bendeac, ca sef de sectie, si Viorel Cerbu, ca adjunct.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie preciza ulterior, intr-un comunicat de presa, ca incetarea delegarii procurorului Lucian Papici si a adjunctei acestuia de la conducerea Sectiei de combatere a coruptiei din DNA a avut in vedere faptul ca ministrul Justitiei a transmis CSM propunerile de numire in functii de conducere la Directie.

In 2 octombrie, la ora 17.09, Nitu a informat Directia Nationala Anticoruptie, printr-un fax, ca delegarea lui Lucian Papici ca sef al Sectiei I din DNA inceteaza cu 2 octombrie, data de la care functia este ocupata de procurorul Iuliana Bendeac, pe o perioada de sase luni.

Citeste si:
Kovesi câștigă la CEDO. Demiterea șefei DNA a fost abuzivă
Kovesi câștigă la CEDO....

Incetarea delegarii lui Papici ca sef al Sectiei de combatere a coruptiei din DNA a fost dispusa, dupa ce tot Tiberiu Nitu, in 23 septembrie, dispusese delegarea aceluiasi procuror pe aceeasi functie.

Directia Nationala Anticoruptie a reclamat ca pentru delegarea procurorilor Bendeac si Cerbu la sefia Sectiei de combatere a coruptiei nu a fost solicitata, in prealabil, recomandarea sefului DNA, prevazuta expres de Regulamentul de ordine interioara al Directiei.

Procurorul Lucian Papici a finalizat urmarirea penala in dosarul referendumlui, in care este acuzat vicepremierul Liviu Dragnea.

Citeste si:
CSM contrazice declarația ministrului Muncii: „Total neadevărată”
CSM, despre afirmația...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.