Primaria Brasov va instala in Piata Sfatului, incepand de miercuri, bradul de Craciun, care va avea o inaltime de 26 de metri, urmand ca deschiderea orficiala a sarbatorilor de iarna sa aiba loc in seara de Mos Nicolae.

Primarul Brasovului, George Scripcaru, a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa, ca impodobirea orasului cu ornamentele de sarbatori va incepe de miercuri, iar deschiderea oficiala a sarbatorilor de iarna va avea loc, ca in fiecare an, in seara de Mos Nicolae, pe data de 6 decembrie, cu un concert de colinde, un recital al trupei Voltaj si focuri de artificii.

Incepand de miercuri, vor fi instalate ornamente luminoase pe stalpi, pe strazile Eroilor, Muresenilor, G. Baritiu, zona Livada Postei-Casa Armatei si N. Iorga, iar pe strada Republicii se vor monta un tavan luminos si doi ingerasi. De asemenea, Casa Sfatului va fi ornata cu modele luminoase si turturi luminosi. Bradul din Piata Sfatului are aproximativ 26 de metri si va fi impodobit cu 50.000 de beculete, 60 de sfere luminoase, 80 de conuri luminoase, 2.000 de becuri mari, 800 de flash-uri, un kilometru de beteala si 300 de globuri argintii, scrie MEDIAFAX.

Cel de-al doilea brad care va fi montat in Piata Enescu va fi impodobit cu ghirlande luminoase, beculete, beteala si globuri, iar cladirea Primariei va avea plase cu beculete, contur si modele luminoase.

Brazii vor fi adusi din padurile municipalitatii de catre Regia Padurilor Kronstadt, fara a mai fi nevoie de achizitionarea lor. Cu ocazia satbatorilor de iarna vor fi organizate Targuri de Craciun atat in Piata Sfatului, cat si in Piata Enescu. In ceea ce priveste statiunea Poiana Brasov, primarul George Scripcaru a spus ca asteapta ca hotelierii sa se ocupe cu ornatul de sarbatori a statiunii pentru a-si atrage turistii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.