Peste 80% dintre elevii din Bucuresti cu varste intre 14 si 16 ani au consumat alcool cel putin o data, potrivit rezultatelor unui studiu facut in cadrul unui program la care participa 19 orase din 14 state europene, relateaza MEDIAFAX.

"Concluziile programului sunt ca exista consum de alcool si tigari la varste foarte fragede la tinerii din Capitala. Spre exemplu, la capitolul consumului de bauturi fabricate in casa, rata de consum este cu mult mai mare decat media celorlalte orase participante", a declarat marti directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti (DGASMB), Cosmina Simean.

Potrivit rezultatelor studiului, peste 80 la suta dintre elevii din Capitala cu varste intre 14 si 16 ani au consumat alcool, 8,9 la suta dintre ei au consumat canabis, 1,8 la suta au luat amfetamine si 2,8 la suta au consumat substante inhalante

La intrebarea "M-am imbatat o data in viata", 48,8 la suta dintre liceenii din Bucuresti au raspuns afirmativ, cel mai mare procentaj dintre orasele participante fiind de 59,7.

De asemenea, 25,9 la suta dintre liceenii din Capitala chestionati au spus ca au consumat bauturi fabricate in casa, ceea ce indica un consum cu 10 procente mai mare fata de media celorlalti elevi din orasele participante.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a spus ca, urmand exemplul controalelor la magazinele de etnobotanice, pot fi demarate si alte actiuni de verificare a zonelor din apropierea scolilor, astfel incat sa nu se ofere tinerilor tigari sau alcool.

"Concluziile de azi sunt importante, pentru ca trebuie sa hotaram rapid ceea ce avem de facut pentru combarerea consumului de alcool si droguri la tineri. Asta inseamna verificarea perimetrelor scolii, dar si ajutorul profesorilor in ceea ce priveste educatia data tinerilor sau pentru crearea unor evenimente prin care copiii sa faca sport, sa mearga la bazin",
a declarat Sorin Oprescu.

Citeste si:
Studiu Infografic: Profilul clienților sistemelor fotovoltaice în...
Studiu Infografic: Profilul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.