Ministrul Muncii, Mariana Campeanu a declarat dupa intalnirea cu senatorii PSD, ca o propunere discutata a fost ca salvamarii, salvamontistii sau controlorii de trafic aerian sa se pensioneze mai devreme de implinirea varstei de 65 de ani.

Campeanu a precizat ca in discutiile cu parlamentarii PSD s-a ridicat problema grupelelor de munca si acelor unitati care, desi au conditii grele, speciale, de munca nu sunt cuprinse in legislatie. Ministrul a mentionat ca este vorba de personalul care este incadrat la salvamari si salvamontisti si care are stabilita varsta de iesire la pensie la 65 de ani.

"S-a propus ca aceasta varsta sa fie micsorata, pentru ca un om la 65 de ani nu mai are capacitatea fizica sa salveze o alta persoana. Exista o problema legata de anumite categorii, cum sunt si ale lor, si ale controlorilor de trafic aerian, pe care o sa le analizam anul viitor", a mai spus ministrul Muncii, scrie MEDIAFAX.

Mariana Campeanu a precizat ca le-a propus senatorilor PSD sa faca o propunere legislativa care sa fie analizata de Parlament si sa se ia o decizie in acest sens.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.