Indicat ar fi sa nu aveti probleme medicale pe 28 noiembrie.

Prim-vicepresedintele federatiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat in direct la Realitatea TV ca s-a luat o decizie finala privind calendarul protestelor medicilor, iar acesta prevede greva generala pe 28 noiembrie.

"Biroul executiv al federatiei Sanitas a stabilit urmatoarea agenda: 15-19 noiembrie, notificarea tuturor spitalelor de catre Federatia Sanitas pentru ca trebuie sa indeplinim conditiile legale pe o lege facuta foarte prost de Guvernul Boc, in 25 noiembrie greva de avertisment de la ora 8 la 10, iar in data de 28, greva generala pe termen nelimitat pana la solutionarea revendicarilor pe care noi le-am transmis. Trebuie sa rezolvam problema tuturor salariatilor din sanatate", a declarat prim-vicepresedintele Federatiei SANITAS, Marius Sepi, relateaza realitatea.net.

Angajatii din sistemul sanitar vor o intrevedere cu premierul Victor Ponta pentru a discuta cerintele lor: marirea salariilor si demisia ministrului Sanatatii care nu a facut nimic pentru a le rezolva problemele. In replica, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, face apel la intelegere din partea medicilor fata de pacienti. O asemenea actiune este "hazardata", spune ministrul.

"Cred ca este hazardata o asemenea actiune. Cred ca cei care se considera profesionisti in sanatate trebuie sa se gandeasca la pacienti. Cetatenii romani trebuie sa fie respectati de catre cei care se considera profesionisti in sanatate. Noi suntem in negocieri de mai multa vreme, cu unele din probleme ne-am inteles, cu altele incercam sa gasim solutii - o lege noua a salarizarii - pentru multe alte lucruri suntem pe diverse variante... Responsabilitate trebuie sa existe mai ales din partea celor care ameninta siguranta sistemului sanitar. Pachetele de reforma ar trebui sa creeze acele spatii bugetare pentru anii viitori pentru a putea sa asiguram crestere de venituri pentru cei care lucreaza in sistemul sanitar. A spune 'Intam in greva!' mi se pare exagerat si iresponsabil fata de cetateni", a spus Nicolaescu, in exclusivitate la Realitatea TV.

Citeste si:
Despre Cloud PACS: cum pot utiliza medicii această tehnologie în...
Despre Cloud PACS: cum pot...

Intrebat daca exista posibilitatea maririi salariilor, ministrul a adaugat: "Ma refer la mai multi bani in sanatate in primul rand pentru pacienti. Daca tara e saraca, de unde sa dam mai mult?"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.