O delegatie a studentilor a fost invitata sa discute cu ministrul Costoiu, dupa ce toata ziua tinerii au protestat in tara, scrie MEDIAFAX.

Mii de studenti au protestat miercuri in Capitala si in marile orase din tara, ei cerand, printre altele, alocarea a 6 % din PIB pentru Educatie. Acestia scandeaza "Voi dati afara tinerii din tara", "Vrem sa invatam si nu sa emigram", "Fara educatie moare orice natie".

O delegatie de noua studenti din randul celor care protesteaza miercuri in Capitala, la sediul Ministerului Educatiei, a fost invitata la discutii de ministrul delegat pentru invatamant superior, Mihnea Costoiu.

La sediul ministerului au ajuns, in jurul orei 17.30, aproximativ 150 de studenti, care au scandat "Sa iasa afara!", cerand astfel sa discute cu Mihnea Costoiu.

Ministrul, aflat in sediul institutiei, a sustinut mai intai o declaratie de presa, dupa care a invitat inauntru un grup de reprezentanti ai manifestantilor.

Studentii blocasera, anterior, pentru aproximativ 20 de minute, circulatia pe soseaua Kiseleff, ei asezandu-se pe trecerea de pietoni din zona Muzeului Antipa, la scurt timp dupa ce au ajuns de la Universitate in Piata Victoriei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.