Un tanar din trei cu varsta pana in 30 de ani obisnuieste sa posteasca, din ratiuni care sunt, in principal, de natura religioasa, alimentele alese pentru a respecta acest obicei fiind pateul vegetal, produsele de patiserie si dulciurile de post, potrivit unui studiu dat publicitatii miercuri.

Studiulu Mercury Research arata ca obiceiul de a tine post este mai rar intalnit in randul tinerilor. Astfel, doi din trei tineri cu varsta pana in 30 de ani nu obisnuiesc sa posteasca, in timp ce 49% dintre persoanele peste 30 de ani nu au acest obicei, scrie MEDIAFAX.

In privinta argumentelor pentru a nu tine post, cei mai multi dintre cei sub 30 ani invoca faptul ca nu rezista (aproape patru din zece) sau nu considera necesar (28%).

Postul Craciunului este tinut de 29% dintre tineri. Cei mai multi respecta acest obicei miercurea si vinerea, iar 21% dintre ei tin toate cele 40 de zile ale acestui post. Motivatia pentru a tine post variaza intre credinta si detoxifierea organismului, insa, pentru cei mai multi, alegerea este de natura religioasa (65%), releva studiul.

Cercetarea a vizat si gama de alimente alese de cei care postesc. Astfel, mai mult de jumatate (55%) dintre tinerii care postesc mananca mai des in timpul postului decat in alte perioade produse de patiserie de post (covrigi, placinte, merdenele, cornuri), procent mai ridicat fata de persoanele peste 30 de ani (39%). Alte alimente consumate intr-o masura mai mare in timpul postului si preferate in special de tineri sunt pateul de post (51%), dulciurile de post (46%) si produsele din soia (38%).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.