Ministerul Sanatatii anunta ca nu a demarat campania de vaccinare antigripala intrucat activitatea virozelor respiratorii a fost de intensitate joasa.

"Conform analizelor efectuate de specialistii Institutului National de Sanatate Publica, activitatea virozelor respiratorii a fost una de intensitate joasa, fara raspandire geografica, fara a se inregistra probe pozitive de virusuri gripale, populatia nefiind afectata", arata Ministerul Sanatatii (MS).

Totodata, potrivit reprezentantilor institutiei, pentru sezonul 2013-2014 vor fi achizitionate un milion de doze de vaccin antigripal, pentru 600.000 de doze fiind negocieri cu furnizorii autorizati din Romania, iar restul de 400.000 de doze vor fi luate de la Institutul Cantacuzino, pana la sfarsitul lunii decembrie.

"In momentul in care va fi declansata campania de vaccinare, MS va pune la dispozitia medicilor de familie aproximativ 600.000 de doze, achizitionate de la furnizorii autorizati din Romania, cu care se afla in negociere, restul de 400.000 de doze urmand a fi asigurate de Institutul Cantacuzino, pana la sfarsitul lunii decembrie", a precizat sursa citata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.