Ministerul Sanatatii (MS) va publica saptamana viitoare proiectul de introducere a calculului diferentiat al taxei clawback pentru generice, iar pana la 1 decembrie va fi stabilit si un nou mod de calcul al preturilor acestor medicamente, a anuntat Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice.
"Masurile agreate vor asigura accesul majoritații populației la tratament cu preț accesibil, ne vor ajuta sa prevenim disparitia medicamentelor ieftine de pe piata si sa asiguram dezvoltarea industriei farmaceutice locale. Aceste masuri respecta principiile si actiunile asumate de APMGR si de Ministerul Sanatatii in cadrul protocolului incheiat la inceputul acestui an", a declarat presedintele Asociației Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR), Dragos Damian.

Potrivit sursei citate, Ministerul Sanatatii va publica saptamana viitoare in procedura de transparenta decizionala un proiect de modificare a mecanismului de plata a taxei clawback, bazat pe calculul diferentiat al contributiei pentru medicametele iesite de sub brevet si echivalentele lor generice in raport cu medicamentele originale aflate sub protectia brevetului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.