Nuclearelectrica (SNN) a reconectat la reteaua nationala de electricitate Unitatea 1, oprita duminica din cauza intreruperii alimentarii unui circuit de comanda si control.

"Activitatile de reconectare s-au desfasurat respectand procedurile centralei, precum si normele de protectie si securitate, fara niciun impact advers asupra populatiei, personalului, instalatiilor si mediului", se arata intr-un comunicat al companiei, scrie MEDIAFAX.

Reconectarea a avut loc in noaptea de miercuri de joi.

Nuclearelectrica a oprit duminica unul dintre cele doua reactoare functionale, din cauza intreruperii alimentarii unui circuit de comanda si control, dupa ce saptamana trecuta cealalta unitate (Reactorul 2) a fost deconectata de la retea, pentru cateva zile, ca urmare a unor defectiuni.

Centrala de la Cernavoda functioneaza cu doua reactoare, care acopera aproape 20% din consumul de energie la nivel national.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.