Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat, marti, ca salariile bugetarilor pentru 2014 ar urma sa fie majorate cu circa 3% pe anvelopa salariala.

"O sa vedem cat este anvelopa salariala si cu cat va fi cresterea, pentru ca trebuie sa primim niste date de la prognoza, cat va fi inflatia pana la sfarsitul anului", a spus Campeanu, la Parlament, unde a participat la o intalnire cu grupul PNL, relateaza MEDIAFAX.

Ea a fost intrebata daca are in vedere un procent. "in jur de 3%", a raspuns ministrul. Mariana Campeanu a mentionat ca sunt doua variante de lucru in cazul majorarii salariilor bugetarilor.

"Una - sa indexam salariile mici pana la un anumit nivel, pe care o sa-l hotaram, pentru ca trebuie sa ajungem la acel raport - sigur ca nu se va intampla deodata, dar incetul cu incetul in fiecare an. A doua varianta de lucru, pentru ca avem la dispozitie o cresetere totusi atat de mica, sa indexam sau sa acordam cresteri la anumite grupuri tinta, cum ar fi rezidentii din sistemul de sanatate sau personalul nedidactic sau o alta categorie, o sa o analizam in Guvern", a explicat Campeanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.