Directorul CNADNR, Narcis Neaga, a declarat, marti, la Bistrita, ca din 2014 contractele pentru deszapezirea drumurilor nationale vor fi scoase la licitatie la sfarsitul lunii martie, si nu in iunie, ca in acest an, intrucat exista numeroase contestatii care blocheaza atribuirea contractelor.

Directorul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, Narcis Neaga, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca inca nu au fost atribuite contractele pentru deszapezirea drumurilor nationale din Bistrita-Nasaud intrucat s-au depus contestatii.

"Contractele de deszapezire (a drumurilor nationale - n.r.) din Bistrita-Nasaud au fost contestate, dar nu va ramane niciun kilometru de drum national din Romania in afara contractelor de deszapezire. Dar, deocamdata, suntem in aceasta faza a procedurilor legale. (…) Procedurile pentru desemnarea firmelor care sa faca dezapezirea drumurilor nationale au fost declansate la sfarsitul lunii iunie. De anul viitor vom incepe la sfarsitul lunii martie. Contestatii, contestatii, contestatii...", a spus Neaga, potrivit MEDIAFAX.

Directorul adjunct al CNADNR, Cristian Andrei, a afirmat, in aceeasi conferinta de presa, ca deszapezirea drumurilor nationale din Bistrita-Nasaud a fost castigata de asocierea intre SC Drum Inserv-Athos Com si Ritorsa Trans, dar o firma din Cluj contesta rezultatul.

"Castigatoarul este contestat de o firma de la Cluj, iar termenul maxim pentru finalizarea contestatiei este 7 noiembrie. Dupa aceea, vom lansa imediat procedura de urgenta si intr-o saptamana rezolvam problema", a spus Andrei.

Judetul Bistrita-Nasaud este traversat de urmatoarele drumuri nationale: DN 17, intre Transilvania si Moldova, prin Pasul Tihuta, DN 17 C, intre Bistrita-Nasaud si Maramures, DN 17 D, intre Beclean si Muntii Rodnei, respectiv de DN 15 A, care face legatura intre Bistrita si judetul Mures.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.