Luna octombrie a fost o luna a extremelor, din punct de vedere meteorologic.

Cele mai ridicate temperaturi din ultimii 80 de ani pentru aceasta perioada anului au scos romanii din case, iar acestia s-au bucurat de vremea frumoasa, imbracati la maneca scurta, relateaza stirileprotv.ro.

La Constanta au fost 20 de grade, suficient pentru cei mai curajosi sa se balaceasca in apa marii ori sa faca plaja la sfarsitul lui octombrie. In zonele de deal, maxima a ajuns la 26 de grade, cu 10 grade mai mult decat temperatura normala pentru aceasta perioada. Copacii au inmugurit pentru a doua oara in acest an.

Vremea de primavara ete cu atat mai surprinzatoare cu cat luna octombrie a avut parte de cel mai friguros inceput din istorie, cu temperaturi cu 10 grade mai mici decat in mod obisnuit. INMH a confirmat faptul ca, din 1929 cand au fost facute primele masuratori meteo, si pana astazi, niciodata n-a fost o zi de 1 octombrie cu temperaturi mai scazute.

Meteo: Starea vremii la inceputul saptamanii

ANM preconizeaza ca ne putem astepta la ploi in toata tara dupa 27-28 octombrie. De asemenea, vremea va fi frumoasa si weekendul urmator, insa temperaturile nu vor mai fi la fel de ridicate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.