Guvernul nu poate promite ca in bugetul pe 2014 vor fi prevazuti 6% din PIB pentru Educatie, dar sumele vor fi mai mari fata de acest an, le-a spus ministrul Finantelor studentilor de la Universitatea de Vest Timisoara, cu care s-a intalnit joi, in replica acestia anuntand declansarea de proteste.

Ministrul Economiei si Finantelor, Daniel Chitoiu, ministrul Muncii, Mariana Campeanu si ministrul pentru IMM si Turism, Maria Grapini, au participat, joi, la Universitatea de Vest din Timisoara, la o intalnire cu oameni de afaceri din Timis si Arad, dar si cu studenti.

Presedintele Organizatiei Studentilor din Universitatea de Vest, Vlad Chereches, l-a intrebat pe ministrul Economiei daca in bugetul pe anul 2014 vor fi prevazuti 6 la suta din PIB pentru Educatie, Chitoiu raspunzand ca Guvernul nu poate promite acest lucru.

"Sumele pentru Educatie in 2014 vor fi mai mari decat in 2013, dar nu putem promite ca vor atinge sase la suta din PIB", a afirmat Daniel Chitoiu, potrivit MEDIAFAX.

In replica, presedintele Organizatiei Studentilor din Universitatea de Vest Timisoara a anuntat ca studentii nu sunt multumiti de acest raspuns si ca vor declansa proteste in toate centrele universitare din tara.

"Noi speram sa fie o crestere cat mai mare a finantarii in invatamant, iar ceea ce ne intereseaza pe noi este finantarea pentru invatamantul universitar si ne dorim o crestere cat mai mare a finantarii pe student. Vrem ca aceasta sa fie cel putin la nivelul anului 2008, pentru ca de atunci a scazut cu 50 la suta. Raspunsul a fost unul diplomatic, tipic pentru politicieni, care ne anunta ca va fi mai bine, dar nu e de ajuns. Nu suntem multumiti, nu vom sta cuminti in aceasta toamna. ANOSR (Asociatia Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania – n.r.) se pregateste pentru proteste. La jumatatea lunii noiembrie vom iesi in strada sa ne cerem drepturile. Vor fi proteste in toate centrele universitare, inclusiv la Timisoara, unde speram sa ne adunam cateva mii", a declarat Vlad Chereches.

Potrivit acestuia, in 13 noiembrie studentii din toata tara vor organiza mitinguri de protest pentru a determina Guvernul sa aloce sase la suta din PIB, in 2014, pentru Educatie.

Citeste si:
Anca Serea, declarații despre felul în care a ales să își educe...
Anca Serea, declarații despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.