Radu Dogaru, Eugen Darie si Alexandru Bitu au recunoscut, marti, in fata instantei, toate faptele de care sunt acuzati in dosarul furtului de tablouri si au cerut sa fie judecati in baza probelor administrate in faza de urmarire penala.

Instanta Judecatoriei Sectorului 3 i-a intrebat, la termenul de marti, pe inculpatii din dosarul privind furtul celor sapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam daca solicita ca judecata sa aiba loc in baza probelor administrate in faza de urmarire penala, pe care le cunosc si le insusesc, scrie MEDIAFAX.

Radu Dogaru, Eugen Darie si Alexandru Bitu au spus ca recunosc toate faptele pentru care au fost trimisi in judecata de procurori si vor sa fie judecati in baza acestora, cu aplicarea prevederilor articolului 320 indice 1 din Codul penal.

In aceste conditii, instanta urmeaza sa ii audieze pe cei trei si apoi sa acorde cuvantul procurorului si celorlalte parti din dosar. Primul este audiat Alexandru Bitu.

Procurorii DIICOT au aratat, in rechizitoriul trimis instantei Judecatoriei Sectorului 3, ca mama lui Radu Dogaru a declarat, la audieri, ca a ars tablourile furate de la un Muzeu Kunsthal din Rotterdam, in soba locuintei sale din comuna Carcaliu, judetul Tulcea.

Ulterior aceasta si-a schimbat declaratia, aratand ca ea nu a ars tablourile, asa cum a sustinut anterior in declaratie data in fata procurorilor.

Procurorii au disjuns cercetarile in cazul Olgai Dogaru, pentru infractiunea de distrugere calificata cu consecinte deosebit de grave, pedepsita cu inchisoare de la 10 la 20 de ani.

Catalin Dancu, avocatul lui Radu Dogaru, a declarat marti ca face demersuri pentru a da in judecata Muzeul Kunsthal si Primaria Rotterdam, pe baza unui raport al politiei olandeze facut imediat dupa furtul celor sapte tablouri, care ar dovedi lipsa de securitate si neglijenta autoritatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.