Jandarmeria va inaspri masurile de ordine la protestele de strada spontane, in contextul valului de manifestatii neautorizate care au avut loc in Bucuresti si in tara, autoritatile urmarind sa nu mai fie blocate arterele principale, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din MAI.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a discutat, luni, la sediul ministerului, cu sefii Jandarmeriei, pentru a stabili un plan de masuri legat de manifestatiile spontane din ultimele saptamani.

Potrivit unor surse din Ministerul Afacerilor Interne, in cadrul sedintei s-a stabilit ca autoritatile sa discute cu organizatorii protestelor, pentru ca acestea sa fie autorizate.

In cazul in care manifestatiile vor avea, in continuare, un caracter "spontan", jandarmii vor incepe, intr-o prima etapa, sa aplice amenzi contraventionale si sa nu mai permita protestatarilor sa blocheze circulatia pe bulevardele principale, au spus sursele citate.

In plus, manifestantii vor fi monitorizati inclusiv din masini ale Jandarmeriei.

Jandameria a anuntat, intr-un comunicat remis luni, ca, pana acum, la nivelul Capitalei, au fost date 23 de amenzi contraventionale unor persoane care au participat la proteste neautorizate fata de proiectul minier de la Rosia Montana, trei dintre sanctiuni fiind in cazul unor persoane care consumau alcool in timpul manifestatiilor.

"Pentru respectarea prevederilor legale in vigoare, manifestarile organizate in spatiul public trebuie declarate in prealabil. De asemenea, acestea trebuie sa se desfasoare in mod pasnic si civilizat, fara a afecta folosirea normala a drumurilor publice si fara a pune in pericol siguranta persoanelor sau a reprezentantilor fortelor de ordine, precum si bunurile apartinand cetatenilor sau domeniului public", a precizat Jandarmeria.

La protestul fata de proiectul minier de la Rosia Montana care a avut loc duminica in Capitala, negociatorii Jandarmeriei le-au cerut protestatarilor sa nu mai blocheze circulatia in centrul orasului, insa, in cele din urma, le-au permis sa plece in mars, pe bulevarde, de la Universitate la Parlament.

Odata reveniti in Piata Universitatii, manifestantii au blocat circulatia cateva zeci de minute, parasind in cele din urma zona in urma apelurilor repetate ale fortelor de ordine si a inaintarii cordoanelor de jandarmi.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Din 1 septembrie, in Capitala si in mai multe orase din tara, dar si peste hotare, au loc proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Rosia Montana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.