Manifestantii s-au adunat duminica, incepand cu ora 16.00, in zona fantanii de la Universitate, unde negociatorii Jandarmeriei le-au transmis sa nu mai blocheze traficul rutier, pentru a nu ingradi dreptul la circulatie al altor persoane, scrie MEDIAFAX.

Dupa discutii cu jandarmii, in jurul orei 17.30, unul dintre protestatari le-a spus celorlalti, la portavoce, sa fie respectata recomandarea Jandarmeriei. "Vom merge la Parlament, vom merge pe trotuar, conform recomandarilor", a spus acesta, precizand totodata ca "fiecare isi asuma responsabilitatea pentru actiunile lui".

Manifestantii s-au mutat ulterior pe esplanada cu statui de pe bulevardul Regina Elisabeta, iar de acolo, la 17.45, au plecat in mars pe bulevardul Bratianu, fara sa fie impiedicati in vreun fel de catre jandarmi.

Ei au adus la protest traditionalele pet-uri umplute cu pietricele, steaguri si pancarte cu mesaje contra proiectului minier, dar si a exploatarii gazelor de sist.
Protestatarii au ajuns la Parlament in jurul orei 18.15, dupa un mars pe traseul Universitate - Piața Unirii - Piata Constitutiei - Senat.

Numarul lor initial, estimat la 2.000 de persoane, a crescut ulterior spre aproape 5.000, pe traseul marsului.

La Senat, pe Calea Septembrie, ei au blocat circulatia pe un sens, s-au intors cu spatele spre cladire si totodata au aplaudat Academia Romana, al carei sediu se afla pe trotuarul de vizavi, pentru pozitia acesteia fata de proiectul de la Rosia Montana. Ulterior, in jurul orei 19.00, coloana de manifestanti s-a pus din nou in miscare, dand ocol cladirii Parlamentului.
La intrarea Camerei Deputatilor, protestatarii s-au oprit pentru a scanda "Demisia!", "Tradatorii!" si "Senatori si deputati, luati valiza si plecati!".

Ulterior, manifestantii au plecat de la Parlament, iar peste 1.000 dintre ei s-au intors in Piata Universitatii, unde au blocat temporar circulatia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.