Marincea spune ca va ataca in instanta demiterea si crede ca totul are legatura cu pozitia sa impotriva proiectului Rosia Montana.

Seful Institutului Geologic Roman, Stefan Marincea, a fost demis astazi din functie.

"Am primit o hartie de la minister, semnata de domnul Mihnea Costoiu sau de Remus Pricopie (ministrul Cercetarii, respectiv ministrul Educatiei,, n.red.) prin care am fost informat ca am fost inlocuit din functie. Eu am un litigiu cu Ministerul Educatiei, de la precedenta demitere, am castigat pe fond, voi castiga si la recurs, dupa care voi castiga si pentru aceasta demitere. Eu sunt in litigiu pe o speta privind accesul la documente clasificate, dar ei nu pot folosi acest motiv. Se stia de patru luni, de ce nu m-am demis atunci?", a declarat pentru realitatea.net Marincea.

In plus, acesta suspecteaza faptul ca demiterea sa are legatura cu pozitia sa ferma impotriva proiectului Rosia Montana. "Cred ca aici declaratiile mele ar fi putut sa deranjeze", a subliniat Marincea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.