Propunerea legislativa care prevede majorarea de la 42 la 200 de lei a alocatiei pentru copiii cu varste cuprinse intre 2 si 18 ani a fost respinsa, miercuri, de Senat, dupa mai multe schimburi de replici intre putere si opozitie.

Proiectul, care are caracter organic, a intrunit 41 de voturi "pentru", 51 de voturi "impotriva" si 9 "abtineri", insuficiente pentru a fi adoptat, scrie MEDIAFAX.

Initiativa primise raport comun de respingere din partea Comisiilor pentru buget-finante si munca ale Senatului.

Proiectul de lege a fost initiat de parlamentari apartinand tuturor grupurilor, printre care si presedintele Comisiei pentru munca, Liviu Pop (PSD). Actul prevede modificari in Legea 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii.

In expunerea de motive, initiatorii precizeaza ca un copil roman primeste o alocatie in valoare de aproximativ 7 euro, adica "de 35 de ori mai mica decat alocatia unui copil din statele UE, care beneficiaza in medie de 210 euro".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.