Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, ca, pentru demolarea imobilului Cathedral Plaza, a fost numita o comisie de expertiza care sa se pronunte cu privire la eventualele riscuri asupra Catedralei Sf. Iosif din imediata apropiere.

"Noi am facut formele admistrative. A fost numita o comisie de expertiza, ma bazez pe scoala de constructii. Astept sa vad care sunt riscurile de rezistenta (pentru Catedrala -n.r.)", a declarat, Sorin Oprescu.

Potrivit primarului general, in trei saptamani, membrii comisiei trebuie sa emita un raport pe aceasta tema.

Intrebat daca s-ar putea renunta la demolarea imobilului in eventualitatea ca raportul va indica riscuri pentru lacasul de cult din imediata apropiere, Sorin Oprescu a spus: "In functie de concluziile colectivelor de specialisti, vom vedea atunci. Deocamdata sunt speculatii sau supozitii, mai bine spus supozitii", scrie MEDIAFAX.

La sfarsitul lunii septembrie, Sorin Oprescu a declarat ca, pentru a pune in practica hotararea definitiva si irevocabila a instantei, care prevede demolarea Cathedral Plaza, trebuie emisa o dispozitie de primar, fiind necesara si evaluarea cheltuielilor in acest scop.

"Stim ca exista o hotarare de definitiva si irevocabila a instantei. Acolo trebuie emisa o decizie a primarului general de desfiintare, dupa care, daca dansii, cei care au construit, nu vor desfiinta, se va face o somatie. Noi am lucrat la o evaluare a cat ne-ar costa (demolarea, in cazul in care o face municipalitatea - n. r.), care insa nu s-a terminat", a spus atunci Oprescu, raspunzand unei intrebari referitoare la demolarea efectiva a cladirii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.