Decizia vine dupa ce Patriarhul Daniel l-ar fi ofensat pe Regele Romilor.

Decizia lui Dorin Cioaba vine dupa, pe mai multe site-uri de presa din tara, a circulat recent un pamflet in care postul american de televiziune CNN l-ar fi confundat pe patriarhul Daniel cu noul rege al romilor, scrie evz.ro.

Pamfletul respectiv este publicata și o presupusa declarație a Patriarhului Daniel:

"Ma simt profund jignit. Daca jurnalistii CNN nu pot distinge intre tinicheaua aurita pe care o poarta regele romilor si aurul curat cu care am eu atata grija sa ma imbrac intru cinstirea Domnului si venirea ploii, cine stie ce alte gafe au mai facut de-a lungul vremii. Cand e gata Catedrala, au s-o prezinte drept palat tiganesc din Buzescu de Teleorman doar fiindca e la fel de mare, urata si plina de turnulete?".

Dupa ce a citit pe mai multe site-uri acest articol, Daniel Cioaba a declarat, la Romania TV, ca: "scrie acolo, pe site, ca articolul are in cateva zile 18.000 de accesari, ceea ce este foarte rau pentru etnia roma, pentru ca nimeni nu stie ca este o gluma. S-a defaimat comunitatea, a fost jignita. In prima faza dorim sa stim cine a facut asta. Daca nu Patriarhul, atunci o sa imi cer scuze si impreuna cu dansul ne vom indrepta impotriva celor care au facut aceasta denigrare".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.