Administratia Nationala de Meteorologie a publicat prognoza sa pentru ultimele trei luni ale anului 2013.

Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat ca temperaturile medii lunare se vor situa, in general, in limite apropiate de mediile climatologice in lunile octombrie, noiembrie si decembrie. Cantitatile de precipitatii vor fi destul de insemnate in lunile octombrie si noiembrie, iar in decembrie se vor situa in limitele normale.

Octombrie

Temperaturile medii lunare se vor situa in general in limite apropiate de mediile climatologice in majoritatea zonelor, exceptand sudul, sud-estul si vestul tarii, unde local vor fi posibile valori peste cele normale.

Cantitatile lunare de precipitatii vor prezenta o tendinta de excedent in cea mai mare parte a tarii, exceptand regiunile sud-estice si sudice, unde acestea vor fi apropiate de normalul perioadei.

Noiembrie

Regimul termic va inregistra in general valori apropiate de normele climatologice, cu exceptia zonelor sud-estice unde sunt estimate valori peste cele normale, iar in cele nord-vestice si estice, sub mediile multianuale.

Precipitatiile lunare se vor situa peste mediile climatologice in estul, sud-estul si centrul tarii, iar in restul teritoriului acestea vor fi in general normale.

Decembrie

Regimul termic va fi normal in cea mai mare parte a tarii, iar in regiunile nordice si centrale sunt posibile medii ale temperaturilor mai scazute decat normele climatologice.

Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa in limite normale, iar local in centrul, vestul si sud-estul tarii vor fi posibile valori peste media climatologica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.