Europarlamentarul PDL Petru Luhan a cerut Parlamentului European si Comisiei Europene sa fie interzisa comercializarea sucurilor carbogazoase in scoli sau in apropierea locurilor de joaca pentru copii, avertizand in privinta pericolului acestora asupra sanatatii.

Luhan arata, intr-un comunicat de presa transmis marti, ca in urma cu o zi s-a adresat in plenul european reunit la Strasbourg, avertizand in privinta pericolului pe care il reprezinta consumul de bauturi carbogazoase, in special in randul copiilor.

"Avand in vedere consecintele grave asociate consumului de sucuri carbogazoase, acestea trebuie interzise in scoli si in apropierea locurilor de joaca pentru copii",
a spus Luhan, citat de mediafax.ro.

Europarlamentarul a spus ca printre bolile cauzate de consumul bauturilor carbogazoase se numara obezitatea, scaderea densitatii osoase, care poate duce la osteoporoza, cariile dentare, posibile leziuni celulare, afectiuni hepatice.

El a facut referire la un studiu intitulat "Northern Manhattan Study" (NOMAS), care denota ca sucurile carbogazoase dietetice cresc riscul unui accident vascular cu pana la 61 la suta.

Eurodeputatul a solicitat Parlamentului European si Comisiei Europene sa ia "masuri urgente pentru protejarea sanatatii minorilor din Uniunea Europeana, prin tratarea comercializarii sucurilor carbogazoase intr-un regim similar celui aplicat bauturilor alcoolice si tigarilor, precum si elaborarea de campanii de informare in scoli".

[VIDEO] Ce se intampla daca fierbi Coca-Cola timp de 25 de minute?

Primarul New York-ului, Michael Bloomberg, a incercat la randul sau sa limiteze consumul de sucuri carbogazoase in New York. Conform unei initiative legislative, toti comerciantii ar fi fost obligati sa reduca la 0,5 litri cantitatea maxima de suc pe care o pot vinde clientilor. In martie 2013, legea a fost respinsa de Curtea Constitutionala din New York pe motiv ca initiativa era neconstitutionala.

Ce parere aveti despre astfel de initiative? Sunt sucurile carbogazoase la fel de periculoase precum tigarile sau alcoolul?


Ce se intampla cu corpul tau dupa ce consumi un pahar de cola?

Citeste si:
Armata israeliană susţine că a vizat reţeaua subterană a Hamas....
Armata israeliană susţine că...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.