Nicolae Vlad, ucigasul studentei japoneze Yurika Masuno si al altor doua femei, a fost condamnat definitiv, luni, la inchisoare pe viata de judecatorii instantei supreme, care au respins recursul acestuia la decizia din martie a Curtii de Apel Bucuresti.

In acelasi dosar, instanta suprema a respins si recursul politistului Gica Stefanache, astfel ca acesta are de executat pedeapsa dispusa in cazul sau de Curtea de Apel Bucuresti, respectiv patru ani de inchisoare.

La judecarea recursului, Stefanache a aratat ca a actionat corect in cazul lui Nicolae Vlad si ca actele procedurale au fost in conformitate cu legea.

In 7 martie, Nicolae Vlad a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la inchisoare pe viata in dosarul in care este acuzat ca a ucis-o pe japoneza Yurika Masuno si alte doua femei, precum si ca a violat alte sapte persoane, decizia fiind atacata cu recurs.

Instanta a dispus condamnarea pe viata a lui Vlad pentru cele trei fapte de omor calificat si deosebit de grav de care este acuzat.

Totodata, Nicolae Vlad a primit pedepse de 18 ani de inchisoare pentru talharie, 13 ani pentru lipsire de libertate, zece ani pentru viol, opt ani pentru violare de domiciliu si un an pentru ultraj, scrie MEDIAFAX.

Odata cu sentinta definitiva data luni de instanta suprema, Nicolae Vlad va executa pedeapsa cea mai grea, respectiv inchisoare pe viata.

Curtea de Apel Bucuresti a mai stabilit, in 7 martie, ca Nicolae Vlad sa achite cate 50.000 de euro mamei si tatalui studentei japoneze si cate 20.000 de euro catre doua rude ale celorlalte doua persoane ucise de acesta. Totodata, Vlad va trebui sa plateasca alti 3.000 de lei uneia dintre rudele unei victime violate.

Politistul Gica Stefanache a fost condamnat, tot atunci, la patru ani de inchisoare cu executare pentru favorizarea lui Nicolae Vlad, trei ani pentru fals material in inscrisuri oficiale, doi ani pentru uz de fals si alti doi ani pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.