Ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a declarat, luni, ca niciun salariu din invatamant nu va scadea, ci se are in vedere posibilitatea de a creste veniturile angajatilor.

"Au existat mai multe simulari cu ce ar insemna cresterile salariilor din sistemul educational. Va spun ca se are in vedere cresterea salariilor, in niciun caz nu va exista o diminuare a acestora. Daca ar fi dupa mine, as scadea salariile unor angajati de la Finante. In schimb, e o problema: de exemplu, daca am creste salariul unei educatoare debutante de la 560 de lei la 900 de lei, am ajunge la un salariu echivalent unei educatoare cu vechime in profesie, ceea ce ar duce la discrepante in sistem", a spus ministrul Educatiei Remus Pricopie, potrivit Agerpres.

Ministrul Pricopie a fost prezent, luni, la Ramnicu Valcea, unde a participat la mai multe intalniri cu autoritatile locale, manageri de unitati scolare si cadre didactice.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.